Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
“Een elektrische wagen kiezen is specialistenwerk”
De C40 speelt een sleutelrol in de productie van alle elektrische modellen van Volvo.

“Een elektrische wagen kiezen is specialistenwerk”

Meer dan ooit is het totale kostenplaatje belangrijk

Ruim zes op de tien bestelde bedrijfswagens in 2022 waren elektrisch en dat aantal zal in 2023 verder oplopen. Een deel van de verklaring ligt bij de fiscale hervorming van de overheid, waardoor een hybride wagen minder aantrekkelijk geworden is. Ook Automobilia merkt dat de interesse in elektrische wagens gestegen is, maar ziet tegelijk dat veel werkgevers nog vragen hebben. Die vragen verdienen opheldering.

Waarom moeten we vandaag de overstap naar elektrische wagens maken?

1. Een ongeëvenaarde ervaring

Wie met een elektrische of plug-in hybride auto gereden heeft, keert niet snel naar een diesel- of benzinewagen terug. Elektrische wagens bieden een beter rijcomfort, produceren minder geluid, hebben een sneller acceleratievermogen en rijden soepeler. Bovendien vragen de wagens minder onderhoud. 

2. Een ruimer aanbod

Elektrische wagens worden steeds toegankelijker dankzij een ruimer aanbod, een groter rijbereik en meer laadpalen. Ook Volvo evolueert mee en vergroot de actieradius van zijn modellen door over te stappen op achterwielaandrijving en een grotere batterij te installeren. Met de Volvo EX90 komt er bovendien een model op de markt met een elektrisch rijbereik van 600 kilometer.

3. Een slimme en toekomstgerichte keuze

Met de hoge energieprijzen zoeken we massaal naar oplossingen om energie te besparen. Door zonnepanelen te plaatsen en een elektrische wagen als thuisbatterij te gebruiken, kan energie gestockeerd worden. Die energie kunt u dan inzetten op piekmomenten in uw huishouden. Dat lijkt vandaag nog toekomstmuziek, maar met de Volvo EX90 komt bidirectioneel laden heel dichtbij.

4. Goed voor het imago

Bedrijven die rekening houden met het klimaat en het milieu, hebben een stap voor om de war for talent te winnen. Zeker met de hoge energieprijzen zijn werknemers daar nog gevoeliger voor geworden. Ook in dat opzicht is de keuze om het wagenpark te elektrificeren dus een goede zet. 

De nieuwe EX90 werd in november gelanceerd en heeft een rijbereik tot wel 600 kilometer.

Met welke kosten moet u rekening houden? 

Terwijl een wagen vroeger geselecteerd werd op basis van het aankoop- of lease-budget, moet u vandaag met veel meer parameters rekening houden. Zo spelen niet alleen de financieringsformule, de verzekerings-, onderhouds- of herstelkosten een rol, ook de energiekosten of de CO2-bijdrage hebben een significante impact op het totale kostenplaatje van uw wagen. Automobilia brengt alvast alle kosten helder in kaart zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. 

Wat is fiscaal gezien nu de interessantste keuze? 

Om het wagenpark fiscaal aantrekkelijk te houden, heeft u vandaag twee opties. Ofwel kiest u voor een 100% elektrische wagen, ofwel gaat u voor een plug-in hybride. Een elektrische wagen is alvast tot 2026 fiscaal aftrekbaar, terwijl er voor hybride wagens voortaan striktere regels gelden. Om u volledig wegwijs te maken in het fiscale doolhof, laat u zich best begeleiden door een van de Automobilia-adviseurs. 

Onze eindconclusie 

Het wagenpark elektrificeren is een must, maar elke klant is anders en verdient een aanpak op maat. Laat je daarom begeleiden door een specialist, die de expertise in huis heeft om de overgang naar elektrisch rijden zo vlot mogelijk te laten verlopen. Automobilia staat elke dag klaar met passend advies en helpt u de juiste keuze te maken.

Wist je dat…
… de Volvo C40 volledig in Gent geproduceerd wordt en dat de ­fabriek een sleutelrol in de productie van alle andere elektrische modellen speelt? 

… Automobilia een uitstekende klantenservice biedt en we voor die service al meermaals beloond werden met een Volvo Customer Satisfaction Award? Elke klant wordt bij ons warm onthaald en geniet van een ruim aanbod aan nieuwe en ­direct leverbare selekt wagens.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details