Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Een betrouwbare partner voor industrie- en agrobouw
Jeroen Beeuwsaert: “Een van onze troeven is het bouwen van sleutel-op-de-deur-projecten.”

Een betrouwbare partner voor industrie- en agrobouw

Ruim 17 jaar ervaring in de bouwsector, 160 eigen medewerkers, 200 onderaannemers, 160 projecten per jaar … Beeuwsaert Construct, met hoofdzetel in het West-Vlaamse Ledegem, is uitgegroeid tot een betrouwbare partner voor industrie- en agrobouw. Het orderboekje voor de komende maanden is goed gevuld. Toch maken zaakvoerders Jeroen en Didier Beeuwsaert zich ook zorgen over uitdagingen die de bouwsector momenteel op haar grondvesten doet daveren. 

Samen met zijn achterneef Didier richtte Jeroen Beeuwsaert in 2004 Beeuwsaert Construct op. Voordien waren ze beide al actief in de verkoop van industrie- en agrobouwprojecten. Jeroen Beeuwsaert: “Sinds 2004 hebben we gestaag, maar op een gezonde manier onze business uitgebouwd. We zijn actief als hoofdaannemer in totaalprojecten, en dit zowel voor industriebouw – met onder meer toonzalen, kantoren, hoogbouwmagazijnen, productiegebouwen en winkelcomplexen – als in de agrobouw. Elk jaar realiseren we circa 160 projecten, van enkele honderden tot enkele tienduizenden vierkante meters. Niet alleen in heel België, maar ook in Noord-Frankrijk en Zuid-Nederland.” 

Sleutel op de deur

Om deze projecten te kunnen realiseren, zet Beeuwsaert Construct samen met .de staalfirma BSM en de Waalse zusterfirma Jean Simon  160 enthousiaste medewerkers in. Daarnaast zijn er nog eens zo’n 200 onderaannemers voor de firma’s aan de slag. Jeroen Beeuwsaert: “Een van onze troeven is het bouwen van sleutel-op-de-deur-projecten, waarbij we, afhankelijk van het project, soms ook instaan voor specifieke technieken zoals verwarming en koeling en de afwerking binnenin. Dit aanbod op maat geeft onze klanten extra gemoedsrust en comfort. Zij kunnen rekenen op onze ervaren medewerkers die elk project nauwkeurig uitwerken. Dankzij onze totaalaanpak – gecoördineerd door een ervaren projectleider, aangevuld met eigen ontwerp- en studiedienst, BIM-Modellers, montage- en afwerkingsploegen – slagen we er steeds in professionele vastgoeddromen waar te maken binnen het vooropgestelde budget en binnen de vastgelegde timing.”

“We maken professionele vastgoeddromen waar binnen het vooropgestelde budget en binnen de vastgelegde timing.”

Impact coronacrisis

Die ondernemingszin en het nauw contact met klanten en partners kwamen tijdens de coronapandemie zwaar onder druk te staan. Maar samen met alle medewerkers schakelden Jeroen en Didier ­Beeuwsaert een versnelling hoger om het bedrijf door deze storm te loodsen. “We moesten heel wat inspanningen leveren om iedereen in veilige omstandigheden te laten werken, zoals bijvoorbeeld apart vervoer naar en van onze werven regelen. Ook het mentale welzijn van ons personeel staat hoog op de agenda. We doen er alles aan om voor alle medewerkers – arbeiders én bedienden – optimale werkomstandigheden te voorzien. Op die manier slagen we er in om het verloop in onze firma’s tot een minimum te beperken. En dat is meer dan welkom in deze tijden van grote krapte op de arbeidsmarkt. Onze zoektocht naar nieuwe profielen – polyvalente arbeiders, operatoren van telescoopkranen, ploegchefs, werf- en project­leiders – is vandaag meer dan ooit een uitdaging. We merken dat sommige jongeren niet meer staan te springen om in de bouw te komen werken, omdat ze moeite hebben met de soms moeilijke arbeidsomstandigheden en meer belang hechten aan vaste werkuren, in een binnendienst dicht bij huis.”

Extra uitdagingen

Niet enkel de coronapandemie zorgde bij Beeuwsaert Construct voor extra druk. Ook de stijgende grondstofprijzen en het tekort aan sommige bouwmaterialen maakten van 2021 een moeilijk jaar. Jeroen Beeuwsaert: “Jammer genoeg moesten we het voorbije jaar enkele projecten noodgedwongen on hold zetten. Daarnaast zagen we bij sommige leveranciers ook medewerkers uitvallen omwille van corona. Toch blijf ik optimistisch en verwacht ik dat we snel naar een normalisatie gaan, waardoor we ons tot nu toe geslaagd parcours van 2000 realisaties succesvol verder kunnen zetten. En zo kunnen we ook opnieuw onze referentierol als bouwer van prefab oplossingen opnemen. Het doet me plezier dat het bewustzijn en de interesse bij onze klanten en partners voor duurzame prefab constructies steeds meer toeneemt. We gaan voluit voor andere materiaalkeuzes, met meer gebruik van gerecycleerde materialen, en we streven zoveel mogelijk naar klimaatneutrale gebouwen. We zijn klaar om duurzaam verder te bouwen aan de toekomst!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details