Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Duurzame visie op de metaalindustrie
Bart Vandepitte: “We nemen zelf de opleiding van onze mensen in handen.”

Duurzame visie op de metaalindustrie

BO-Solutions produceert al meer dan dertig jaar precisieonderdelen voor de industrie. het onderscheidt zich met doorgedreven maatwerk. In staal, aluminium of andere materialen en in allerlei afwerkingen. Het Roeselaarse bedrijf investeert nu in een nieuwbouw waar lokale verankering en duurzaamheid een nog grotere rol zullen spelen.

Zaakvoerder Bart Vandepitte leerde de sector door en door kennen bij verschillende multinationals voor hij BO-Solutions overnam. Het maakbedrijf produceert precisieonderdelen op maat voor België, Europa en de Verenigde Staten. “We kiezen bewust voor het complexere hoogstaand maatwerk. Denk maar aan prototypes en kleinere ­reeksen”, zegt Bart. “Daarnaast doen we ook aan ­reverse engineering voor de machinebouw, de voedings- en farmaceutische industrie … Dan maken we een 3D-tekening van het onderdeel en brengen verbeteringen aan, zodat de machine kan beginnen aan een ­tweede ­leven.”

BO-Solutions produceert precisieonderdelen op maat voor België, Europa en de Verenigde Staten.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Al vormen ingewikkelde stukken ontwikkelen en produceren vandaag niet de grootste uitdaging voor BO-Solutions. “Geschoold, technisch personeel vinden is moeilijk, daarom nemen we, voor iemand met ‘goesting’ en voeling voor techniek, graag zelf de opleiding in handen”, vertelt Bart. “We zijn ook een bedrijf dat duurzaam ondernemen en groei zeer belangrijk vindt. Je medewerkers betrekken bij het bedrijf en hen ook laten groeien, maakt daar deel van uit. En ­investeren in de maatschappij. Zo zijn we al zeven jaar met veel overtuiging partner van de het Belgische Agoria Solar Team, ­Europees en wereldkampioen zonnewagenracen. Samen met de studenten realiseren we innovatieve, hoogtechnologische stukken voor hun zonnewagen. Een mooi voorbeeld voor onze jongeren om te kiezen voor een job in techniek.”

Duurzaamheid uit zich bij BO-Solutions ook in het nieuwe gebouw dat het optrekt in ­Roeselare, op vijf kilometer van de huidige locatie. “Ik vind het belangrijk dat onze mensen kunnen werken in de meest comfortabele omstandigheden en in eigen regio. Daarnaast willen we met de nieuwbouw meewerken aan een positief imago voor de metaalindustrie”, zegt Bart nog. “We gebruiken er de nieuwste technologieën, zetten in op hernieuwbare energie en zijn volledig energieneutraal op het vlak van verwarming. Er is toekomst voor de maakindustrie in Europa, als we ons specialiseren in maatwerk en kwaliteit. En als we samen zorg dragen voor mens, milieu en maatschappij.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details