Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
“De rode draad voor ondernemers”
“We vullen ons team toegewijde en allround dossierbeheerders aan met specialisten in deelgebieden.”

“De rode draad voor ondernemers”

Decupere & Partners telt ondertussen 134 medewerkers, verspreid over negen kantoren, en toch doet de persoonlijke aanpak denken aan een kleinschalig kantoor voor fiscaliteit en strategisch advies. De voorbije jaren groeide het kantoor uit tot een totaaladviseur voor kleine en middelgrote ondernemingen. Een verjonging bij de vennoten-kantoorhouders laat bovendien een frisse wind waaien doorheen het team. 

Het wordt er de laatste jaren niet eenvoudiger op voor ondernemers. De wetgeving verstrengt en evolueert razendsnel. De digitalisering is niet meer uit de weg te gaan en brengt specifieke uitdagingen met zich mee. Korte deadlines om administratieve en boekhoudkundige zaken in orde te brengen, voegen nog extra druk op de schouders toe. Decupere & Partners staat ondernemers bij in het opvolgen en vervullen van alle administratieve en fiscale formaliteiten. “Aanvankelijk lag onze focus op boekhouding. Nu is dat slechts het begin: uiteraard moeten de cijfers kloppen en goed opgevolgd worden. Onze echte meerwaarde voor de ondernemer zit in de waardevolle inzichten die we uit de cijfers halen, een stevige basis om de juiste beslissingen te nemen voor je bedrijf”, zegt Dieter Bonte, CCO bij Decupere & ­Partners.

Dieter Bonte: “De echte meerwaarde voor de ondernemer zit in wat je met de cijfers doet.”

Een stevig groeitraject

Heel wat klanten van Decupere & Partners zitten in een groeifase. Daar weten Dieter en zijn team alles over. Ze breidden de afgelopen jaren uit en groeien gestaag verder. Het bedrijf nam ook diverse kleine kantoren over, met maximaal behoud van het bestaande personeel en dus ook van de opgebouwde expertise. “In 2011 startten we onder de naam Decupere & Partners met een dertigtal medewerkers. Toen bouwden we al op jarenlange ervaring”, legt Dieter uit. “Sindsdien zijn we stevig gegroeid. We vullen ons team toegewijde en allround dossierbeheerders aan met specialisten in deelgebieden. Zo hebben we onder meer zeven juristen en drie hr-adviseurs aan boord. Dat laatste is een recente pijler, waarmee we nog beter inspelen op de noden van onze klanten.”

Door dat grote team en de geografische spreiding van de kantoren heeft elke ondernemer, van eenmanszaak of start-up tot mature kmo, een vast aanspreekpunt in de buurt, aangevuld met de passende experts. Elk van de negen kantoren wordt geleid door een vennoot, die met een frisse blik de koers uitzet. “Ondanks onze grootteorde, die ons slagkracht en flexibiliteit geeft, gaan we prat op de persoonlijke aanpak”, benadrukt Bonte. “Kleine dingen maken daarbij een groot verschil. Bel je naar je vaste kantoor, dan herkent de telefooncentrale je nummer en verbindt je rechtstreeks door naar je dossierbeheerder. Zo heb je meteen de juiste persoon aan de lijn en krijg je snel de antwoorden die je ­nodig hebt.”

De groeiende expertise en de toenemende complexiteit voor ondernemers doet het zwaartepunt van de diensten bij Decupere & Partners steeds meer verschuiven naar de adviesrol. Vanuit een brede blik en met korte communicatielijnen. “Natuurlijk doen we nauwkeurig alle zaken die wettelijk vereist zijn, zoals de driemaandelijkse btw-aangifte. Toch gaan we telkens een stapje verder. We rapporteren cijfers en sturen het hele jaar bij, waar nodig. Dat gaat soms best ver: we helpen bijvoorbeeld structuren opzetten voor het hr-beleid van een ondernemer die voor het eerst personeel aanwerft. Als een co­piloot stippelen we de juiste weg uit voor elke individuele klant.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details