Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
De invloed van corona op de sanitair branche

De invloed van corona op de sanitair branche

Er zijn echter ook branches die geprofiteerd hebben van corona. De sanitair branche heeft er bijvoorbeeld niet onder te lijden gekregen, want het tegenovergestelde heeft plaatsgevonden. Dat heeft ermee te maken dat mensen thuis meer tijd kregen voor verbouwingen, zoals het installeren van een nieuwe douche. Ook bedrijven in de horecasector kregen door de sluiting ruimte en tijd om onder meer het sanitair te vernieuwen.

Meer vraag naar sanitair door verbouwingen

De vraag naar sanitair is door de toename van verbouwingen in coronatijd toegenomen. Dat heeft overigens een positief effect op de sanitair branche, maar brengt aan de andere kant ook weer problemen met zich mee. Doordat particulieren en bedrijven aan het verbouwen zijn geslagen, is de vraag naar bouw- en klusbedrijven ook toegenomen. Hierdoor zijn er lange wachttijden ontstaan en zijn de agenda’s van klusbedrijven voor lange tijd volgeboekt. De sanitair branche heeft in elk geval tijdens corona goede zaken gedaan.

Verbouwen badkamer populair

Uit eerder onderzoek is gebleken dat maar liefst een derde van alle Vlamingen door de coronacrisis met een verbouwing of make-over van het interieur is gestart. Een nieuwe badkamer is daarbij populair, maar ook de verbouwing van een keuken, aanschaf van een nieuw interieur en terras staat hoog op de lijst. Dat het verbouwen van een badkamer populair is door corona komt onder meer omdat er meer aandacht is voor comfort in huis. Daarbij zorgen voorbeelden ter badkamer inspiratie voor het opdoen van originele ideeën. Bij het vernieuwen van sanitair in horecazaken geldt overigens dat de sluiting door corona gemakkelijk was door te voeren.

Meer spaargeld te besteden

Dat Vlamingen massaal aan een make-over of verbouwing van het eigen huis zijn begonnen door corona komt onder meer omdat er meer geld te besteden was. De sluiting van horeca en het meer tijd thuis doorbrengen, hebben ervoor gezorgd dat een groot deel van de huiseigenaren geld overhield. Dat geld is nuttig besteed door verbouwingen door te voeren en de sanitair branche heeft daar uiteraard van mee geprofiteerd. Ook in 2021 geeft nog altijd 10% van de Vlamingen die aan het onderzoek hebben deelgenomen aan nog van plan zijn om te verbouwen. Bij een deel daarvan is corona daarachter de drijfveer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details