Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
“De impact van een goede presentatie wordt onderschat”
“Alles begint bij het verhaal dat je wil vertellen. Pas daarna komen de technische en grafische snufjes aan bod.”

“De impact van een goede presentatie wordt onderschat”

Iedereen maakt vroeg of laat wel eens een powerpointpresentatie, voor een brainstorm, salesmeeting of een belangrijke pitch. Shoow bouwt en designt professionele presentaties voor tal van bedrijven. “Wat je met PowerPoint kan, is echt onderbenut. Al begint het uiteraard bij het verhaal dat je wil vertellen. Pas als de structuur goed zit, komen de technische en grafische snufjes in beeld.”

Begin 2019 richt Matthias Cornette zijn eigen bedrijf op in bijberoep. De tevredenheid van vorige werkgevers – start-ups, scale-ups en uit de kluiten gewassen kmo’s – over zijn presentaties lag aan de basis van Shoow. Samen met een frustratie over de gebrekkige kwaliteit van heel wat presentaties. “Op school, tijdens bedrijfsbezoeken of te velde kwam ik vooral visueel zwakke presentaties tegen. In plaats van een boodschap kracht bijzetten, doet zo’n ondermaatse presentatie vaak afbreuk aan de professionele uitstraling van de spreker en zijn bedrijf. Met Shoow kan dat beter.”

Met zijn bedrijf maakt Matthias templates in een specifieke huisstijl, maar ook presentaties op maat, vanaf een wit blad. Denk maar aan salespresentaties of pitch decks die gebruikt worden om investeringen op te halen. “Opdracht per opdracht toon ik aan hoe impactvol PowerPoint kan zijn. Van eenvoudige bedrijfsvoorstellingen tot complexe uiteenzettingen, met heel wat grafische en technische snufjes, die een meerwaarde hebben voor de presentatie.”

Matthias Cornette deelt zijn bevindingen ook graag via de Shoow Academy.

Shoow Academy opent de deuren

Matthias deelt zijn bevindingen ook graag via de Shoow Academy. De eerste opleidingsmodules zijn ondertussen gestart, met de ­PowerPoint-essentials enerzijds en een opleiding met de focus op salespresentaties anderzijds. Hij werkt ook aan een opleiding rond data­visualisaties. “Naast de open trainingen zijn ook in-company trainingen mogelijk. Door presentaties van de deelnemers actief te gebruiken als lesmateriaal, ontdekken we samen welke kleine ingrepen een groot verschil maken, die net heel relevant zijn voor de content van dat bedrijf. Daar kan iedereen nadien zelf verder mee aan  de slag.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details