Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Certipower installeert met succes laadpalen bij Verhelst Group
Geert Degroote startte in 2020 met Certipower en speelt in op de specifieke noden van kmo’s.

Certipower installeert met succes laadpalen bij Verhelst Group

Elektromobiliteit is voor elk Vlaams bedrijf een hot topic, als gevolg van de gewijzigde fiscaliteit. Daarbij moet niet alleen aan de wagens, maar ook aan de laadinfrastructuur worden gedacht. Laadpaleninstallateur Certipower begeleidt sinds 2020 kmo’s bij deze transitie. Hun aanpak valt in de smaak: “De meeste problemen kunnen ze zelfs vanop afstand oplossen”, getuigt Koen De Vlieger van Verhelst Group.

Koen De Vlieger (links) en Geert Degroote (rechts) poseren fier bij één van de geïnstalleerde laadpalen.

Toen bouwonderneming Verhelst Group, gespecialiseerd in aannemingen gaande van grondwerken tot infrastructuurwerken, en verhuurder van bouwmachines, op zoek ging naar een partner om laadpalen te installeren, viel de keuze al snel op Certipower. “Het feit dat zij uitsluitend met slimme palen werken, in samenwerking met Smappee, gaf voor ons de doorslag. Alle drie hebben we immers West-Vlaamse roots”, aldus Koen De ­Vlieger, directeur installaties en materieel bij Verhelst Group. 

Certipower werd opgericht in 2020 en kende de voorbije jaren een mooie groei. Het plaatst zich als installateur en beheerder van slimme laadpalen doelbewust tussen de internationale energiereuzen enerzijds en de lokale elektriciens anderzijds. “Terwijl de lokale installateurs niet in staat zijn om op bedrijfsniveau te opereren en zich te verdiepen in de opvolging van het energiebeheer van de gemiddelde Vlaamse onderneming, hebben de grote energiebedrijven te weinig oog voor de specifieke vragen van de typische kmo. Daar zat dus een duidelijk gat in de markt, dat wij gericht proberen op te vullen”, vertelt CEO Geert Degroote hierover.

Ontzorging 

Verhelst Group liet in eerste instantie 13 dubbele laadpalen installeren op de hoofdzetel van het bedrijf. Zo kunnen er tot 26 elektrische wagens opladen. Werknemers die over een elektrische wagen beschikken, kunnen ook thuis een laadpaal laten installeren, als dat mogelijk is. “De kostprijs van deze thuislaadbeurten, die bepaald worden op basis van de CREG-tarieven, komen via Certipower dan allemaal bij ons terecht. Op die manier kunnen wij onze werknemers het comfort van een tankkaart blijven aanbieden, terwijl wij ons hier niet mee hoeven bezig te houden”, weet De Vlieger. 

Behalve de installatie neemt Certipower ook het beheer en onderhoud van de laadpalen voor zijn rekening. “De meeste problemen kunnen ze zelfs vanop afstand oplossen”, getuigt Koen De Vlieger. “En als er dan toch een groter defect is, komen ze dit steeds snel ter plaatse verhelpen. Wij zijn absoluut tevreden over de dienstverlening.” 

De slimme laadpalen die Certipower installeert, zijn stilaan een vertrouwd gezicht bij Vlaamse bedrijven.

Samenwerking wordt verder uitgebreid 

Sinds 1 juli geldt bij de ambitieuze bouwonderneming een nieuwe car policy. “Iedereen die recht heeft op een nieuwe wagen is voortaan verplicht een elektrisch exemplaar te kiezen. Dit is een bewuste keuze vanuit ons maatschappelijk engagement en is uiteraard mee ingegeven door het vernieuwde fiscale kader rond bedrijfswagens.” Bijgevolg zullen er dit najaar een zestigtal extra laadpunten en een snellader worden geïnstalleerd op onze hoofdzetel. Koen De Vlieger: “De keuze om ook dit door Certipower te laten doen, was voor ons evident. Als ze dezelfde service blijven bieden, zal de elektrische versnelling probleemloos verlopen.” 

Bovendien wil Verhelst ook zijn bestel- en vrachtwagenvloot elektrificeren. “De bedoeling is om verder door te pakken. Voor de vrachtwagens werken we momenteel aan een subsidiedossier. Deze evolutie staat nog in de kinderschoenen, maar wij geloven hier – mede dankzij de positieve ervaringen met Certipower – heel sterk in”, besluit De ­Vlieger.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details