Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Brugs familiebedrijf is aan vierde generatie toe
Wouter Dekeyser: “Met dagelijks acht tot tien ruimwagens op de baan, hebben we altijd en overal een oplossing in de buurt.”

Brugs familiebedrijf is aan vierde generatie toe

“Iedereen heeft afval en het zal er altijd zijn”

Bij groep Dekeyser uit Brugge leiden drie neven het levenswerk van vier generaties. Met een team van 120 mensen bieden ze totaaloplossingen voor alles wat met afval te maken heeft. “We zien nog heel veel potentieel in het bedienen van de bedrijfswereld in West- en Oost-Vlaanderen. Want iedereen heeft afval en het zal er altijd zijn.”

“Meer dan 65 jaar na de oprichting, zijn wij nog altijd honderd procent een familiebedrijf”, vertelt Wouter Dekeyser (37). “Begin 2020 namen mijn neven Karel (39) en Niels (30) en ik de zaak officieel over. We zijn elk voor één derde aandeelhouder van deze onderneming met 15 miljoen euro omzet. We namen ook letterlijk de taken van onze ouders over. Niels is ingenieur en verantwoordelijk voor de logistiek en aankoop van het rollend materieel. Deze bestaat uit een vloot van 70 vrachtwagens. Karel en ik staan samen in voor het algemeen beheer, met onder meer de commerciële zaken en het plannen van onze 120 medewerkers en hun routes. Karel concentreert zich hoofdzakelijk op regio Zuid-West-Vlaanderen vanuit de vestiging in Ieper, terwijl ik me toeleg op Noord-West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Brabant vanuit onze hoofdvestiging te Brugge. Daarnaast hebben we ook sites in Roeselare, Menen en Ninove.”

Groep Dekeyser is dus een stevige kmo met een horizontale bedrijfsstructuur. “We vinden het noodzakelijk om voeling te houden met de praktijk. We beschikken alle drie over een rijbewijs C en springen geregeld eens in. Dat is heel leerrijk en we krijgen er ook veel respect van onze medewerkers voor terug.”

De neven Niels, Wouter en Karel vormen de vierde generatie in ruim- en ontstoppingsdienst Dekeyser.

Mooie referenties

Onze grootste activiteit is de huis-aan-huis ophaling van restafval, GFT, PMD en papier en karton. “Zowat twee derde van ons wagenpark rijdt dagelijks in opdracht van gemeentebesturen en intercommunales. Steden en gemeentes als Knokke-Heist, Deinze, Tielt en Bredene behoren tot onze klanten. Vanuit ons depot in Ninove bedienen we met een twintigtal mensen Eigenbrakel en Sint-Genesius-Rode. Onze grootvader zaliger sloot daar lang geleden de eerste contracten af.”

In het reinigen van straatkolken is Dekeyser Cleaning één van de grootste spelers van het land. “Jaarlijks bedienen we gemiddeld een 60-tal gemeentes. Daarnaast werken we voor ziekenhuizen, woonzorgcentra, overheidsinstanties en kmo’s. Hun parking en rioleringsstelsel reinigen wij op regelmatige basis. Enkele mooie referenties zijn Fluvius, Farys en De Watergroep.”

Altijd telefonisch beschikbaar

In de bedrijfswereld richt Dekeyser zich met toenemende aandacht op ruim- en ontstoppingswerken. “We bieden een full service die zeven dagen op zeven kan uitrukken, dit voor horeca tot industriële kmo en van winkel tot kantoor. We durven stellen dat wij als enige de provincies West- en Oost-Vlaanderen volledig kunnen bedienen. De meeste concullega’s werken zeer lokaal of zijn niet in het weekend beschikbaar. Wij zijn altijd telefonisch bereikbaar en kunnen bij urgenties binnen het uur ter plaatse zijn. We zijn de vaste partner van verschillende winkel- en horecaketens, zodat ze slechts één aanspreekpunt hebben voor een grote regio.”

De groep biedt een brede waaier aan diensten aan. “Geurhinder opsporen in appartementsgebouwen in opdracht van syndici, het ontstoppen van een afvoerbuis van een keuken (vetput) of toilet (septische put) of het in beeld brengen van een verzakking of breuk. Met dagelijks acht tot tien ruimwagens op de baan, hebben we steeds een oplossing in de buurt. Voor dringende herstelwerken aan het rioleringsstelsel, staat onze vaste aannemer klaar. Een laatste grote tak vormen de rol- en afzetcontainers. We investeren ook volop in krachtige, kwaliteitsvolle en milieuvriendelijke vrachtwagens en andere apparatuur. Dit zal in de toekomst niet anders zijn”, besluit Wouter Dekeyser.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details