Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Brugge telt af naar de eerste Bedrijvencontactdagen
“Voor volgend jaar staan alvast meerdere nieuwe Bedrijvencontactdagen elders in Vlaanderen gepland.”

Brugge telt af naar de eerste Bedrijvencontactdagen

eerste editie Noord-West-Vlaanderen stevent af op succes

West-Vlaanderen mocht eerder dit jaar al ondernemende exposanten en geïnteresseerde bezoekers ontvangen op de 18de editie van de Bedrijvencontactdagen in Kortrijk. In oktober vindt de beurs voor een eerste keer plaats in de hoofdstad van de provincie, waar Kortrijk Xpo en Voka West-Vlaanderen meer dan 150 bedrijven samenbrengen in het nieuwe congrescentrum BMCC.

Bedrijvencontactdagen Brugge is een tweedaagse beurs die voor de eerste keer plaatsvindt op 26 en 27 oktober 2022. Peter Vanbrackel, Exhibition Manager van ­Kortrijk Xpo, telt gretig af naar dit initiatief: “We hadden al succesvolle Bedrijvencontactdagen in Kortrijk, Antwerpen en Limburg. Als de trend van die locaties zich doorzet, zullen zowel de exposanten als de bezoekers rasechte ondernemers zijn. We zien dat ook al aan het enthousiasme om deel te nemen: midden augustus was 90% van de beursvloer reeds ingenomen. We tellen dus al zeker 130 standhouders. Een schitterend resultaat voor een eerste editie, met nog twee maanden te gaan.” 

De beurs faciliteert naast het contact tussen exposant en bezoeker, ook het contact tussen de exposanten onderling. “Op woensdag 26 oktober om 12u openen we Bedrijvencontactdagen Brugge met een panelgesprek, waar alle partners en start-ups van de startershub Brugge.inc aan deelnemen”, licht Peter toe. Voor de start van de tweede beursdag organiseert Voka West-Vlaanderen een netwerksessie exclusief voor de standhouders. “Deze speeddate biedt een perfect recept om op korte tijd en op een informele manier 20 tot 30 nieuwe contacten te leggen met tal van bedrijven uit de regio”, gaat Peter verder. 

Peter Vanbrackel: “De nieuwe locatie trekt ook een sector aan die tot nu toe in Kortrijk niet vertegenwoordigd werd, namelijk de toeristische sector.”

Vissen in een nieuwe vijver 

Het gloednieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in Brugge, vormt het decor voor deze grote beurs voor West-Vlaamse ondernemers. “Het BMCC is net als ons alles aan het klaarstomen om de beurs, de exposanten en de bezoekers te verwelkomen. Bedrijvencontactdagen Brugge is het eerste event van dergelijke omvang dat zal plaatsvinden in het congrescentrum, maar we hebben er als organisatie alle vertrouwen in”, vertelt Peter. 

De nieuwe locatie trekt ook een sector aan die tot nu toe in Kortrijk niet vertegenwoordigd werd, namelijk de toeristische sector. “Port of Antwerp-Bruges voorziet een open paviljoen dat 28 toeleveranciers aan de haven groepeert. Zo kunnen bezoekers vlot kennis maken met alle partijen. Ondernemingen die vandaag reeds zakendoen met de haven of hiervoor concrete plannen hebben, moeten hier dus zeker een kijkje komen nemen”, raadt Peter aan.

Positief toekomstperspectief 

Na iedere editie polst de organisatie zowel bij de exposanten als bij de bezoekers naar hun ervaringen: wat was er goed, wat kan er beter, werden de verwachtingen ingelost … “Daar komen heel wat zaken uit die ons helpen bepalen om de volgende editie nog beter af te stemmen op de noden van zowel de exposanten als de bezoekers.”

Voor volgend jaar staan alvast nieuwe Bedrijvencontactdagen elders in Vlaanderen gepland. “In mei 2023 staat de derde editie van Bedrijvennetwerkdagen Limburg op de agenda, in de Trixxo Arena te Hasselt. Daarna volgt in september 2023 de tweede editie van Bedrijvencontactdagen Antwerpen-Waasland in Antwerp Expo. In het najaar van 2024, meer bepaald op 9 en 10 oktober, gaat de eerste editie van Bedrijvennetwerkdagen Mechelen-Kempen door in de Nekkerhal. Dit organiseren we steeds in samenwerking met de Voka-afdeling uit die regio”, geeft Exhibition Manager Peter Vanbrackel nog mee. 

Lezers van Business Vlaanderen kunnen zich registreren voor een gratis bezoek aan Bedrijven­contactdagen Brugge met de code 900.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details