Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Bouwen zonder zorgen dankzij prefabconstructies
Evelien en Nickolas Vulsteke werken als nieuwe generatie volop aan de toekomst van het familiale bedrijf.

Bouwen zonder zorgen dankzij prefabconstructies

In deze tijden van economische voorspoed en een grote vraag naar bouwprojecten, is het voor aannemersbedrijven extra belangrijk om zich te onderscheiden. Dat merken ze ook bij Vulsteke, een familiebedrijf dat bedrijfsgebouwen realiseert van a tot z. 

Vulsteke is een aannemersbedrijf dat actief is in de industriebouw en gericht is op B2B-projecten. “Zelf spreken we liever over bedrijfsgebouwen, omdat dat de lading beter dekt”, legt Nickolas Vulsteke uit. “Eigenlijk realiseren we alle soorten van bedrijfsgebouwen voor alle mogelijke sectoren, gaande van gebouwen voor logistiek, retail, voeding, automatische magazijnen en bijhorende kantoren, tot sportcomplexen of showrooms. Elk bedrijf met nood aan expansie is een potentiële klant voor ons.” 

Totaalaannemer Vulsteke

Het familiebedrijf met uitvalsbasis in Kortemark profileert zich daarnaast heel duidelijk als totaalaannemer. “Wij bieden onze diensten aan vanaf de afbraakfase tot de sleutel op de deur. Dat model wordt vandaag allicht al iets vaker gebruikt, maar ik durf toch wel zeggen dat wij hierin – zeker voor de schaal van verbouwingen waar wij ons op richten – een voorloper zijn”, stelt Vulsteke. 

Het bedrijf, dat met zo’n 150 bouwexperten werkt, is actief in België, Noord-Frankrijk en sporadisch in Nederland. De realisaties van Vulsteke zijn altijd opgetrokken in prefabconstructies, hetzij in beton of staal, afhankelijk van het type gebouw en de specifieke karakteristieken die hieraan verbonden zijn.

De totaalaannemer kan beschikken over meer dan 40 jaar ervaring. Door die decennialange expertise zijn ze goed geplaatst om de heersende trends juist in te schatten. “Naast de steeds grotere aandacht die er is voor duurzaam bouwen, waar wij in de mate van het mogelijke proberen aan mee te werken, is vooral de steeds belangrijkere plaats van technologie binnen bedrijfsbouwprojecten vandaag essentieel. Zo voel je duidelijk BIM steeds belangrijker wordt. Omdat wij er rotsvast van overtuigd zijn dat dit de toekomst is, zetten wij hier vandaag al heel duidelijk op in”, klinkt het hoopvol bij Vulsteke. 

Philippe Hanssens: “Vulsteke zet de klant duidelijk op de eerste plaats.”

Timing en kostenplaatje volledig gerespecteerd

Dat Vulsteke een erg betrouwbare partner voor bedrijfsbouwprojecten is, vinden ze ook bij Hanssens Beyond Telecom. Zij rekenden het afgelopen anderhalf jaar op Vulsteke voor de realisatie van hun nieuw kantoorgebouw in Roeselare. 

“Via onze architect zijn we terechtgekomen bij Vulsteke en wij kijken bijzonder tevreden terug op onze samenwerking”, vertelt bedrijfsleider Philippe Hanssens. “Op advies van hen hebben we ingestemd met een stalen prefabconstructie. De vakmannen van Vulsteke hebben het gebouw als het ware als een meccanodoos in elkaar gestoken, en dit allemaal volgens de vooraf afgesproken planning. Ook het kostenplaatje dat vooraf was afgesproken, is volledig gerespecteerd gebleven.”

Ook over de onderlinge verstandhouding tussen beide partijen, horen we niets dan goeds. Hanssens: “Vulsteke zet de klant altijd duidelijk op de eerste plaats. Dankzij de zeer open communicatie konden eventuele problemen ook altijd meteen op tafel worden gegooid, waardoor de oplossing steeds snel kon gevonden worden. Maar eigenlijk moet ik zeggen dat we in al die tijd quasi geen problemen hebben gekend, wat voor een bouwproject toch eerder ongebruikelijk is. Als ik ooit nog opnieuw ga bouwen met het bedrijf, opteer ik meteen opnieuw voor Vulsteke.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details