Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Bedrijvencontactdagen trekken naar Antwerpen, Mechelen, Hasselt en Kortrijk

Bedrijvencontactdagen trekken naar Antwerpen, Mechelen, Hasselt en Kortrijk

“Meer dan ooit waken we over de kwaliteit van onze events”

Dit najaar strijken de Bedrijvennetwerkdagen neer in Antwerpen, Mechelen en Hasselt. En Kortrijk mag zich opmaken voor een nieuwe editie van de Bedrijvencontactdagen. Aan de formule werd niets gewijzigd. “Dat is een bewuste keuze, want onze events blijven de ideale plek voor B2B-bedrijven om nieuwe producten en diensten voor te stellen. Dat levert de exposanten exposure én businessopportuniteiten op”, stelt beursorganisator Peter Vanbrackel. 

Herinnert u het zich nog? Een jaar geleden was iedereen nog in de ban van de coronapandemie. Het was een periode waarin men geleidelijk aan de maatregelen begon te versoepelen en er plots weer massaal events georganiseerd werden. “De belangstelling voor die events en vooral om te netwerken was meteen groot, zeker bij ondernemers”, merkt Peter Vanbrackel op. “Zo mochten we op de uitgestelde editie in Kortrijk, in april 2022, maar liefst 14.000 bezoekers verwelkomen.” 

Sindsdien ging het hard voor Peter en zijn team. Zo werd voor het eerst ook in Brugge een editie van de Bedrijvencontactdagen georganiseerd. Het initiatief was een schot in de roos, met 160 exposanten en 4000 bezoekers. “Een groot deel van die bezoekers waren zaakvoerders, waarmee we toch wel aantonen dat we de beslissingsnemers tot bij ons krijgen. En dat is natuurlijk razend interessant voor wie zaken wil doen.”

De drang om te netwerken blijft groot. Daarom worden dit najaar 4 edities van de Bedrijvencontactdagen georganiseerd in heel Vlaanderen.

Inspiratie geven en opdoen

Zowat alle bezoekers waren ook aangenaam verrast door het sterke inhoudelijke programma van de Bedrijvencontactdagen. “De netwerkmomenten staan natuurlijk centraal, maar we zorgen ook voor kwaliteitsvolle randevents. Daarvoor werken we nauw samen met de regionale Voka-afdeling”, verduidelijkt Peter. “Onder meer de speeddates, waarop exposanten elkaar op een informele manier leren kennen, zijn erg populair, want op die manier kan je in korte tijd tot wel 20 tot 30 nieuwe contacten maken. Gegarandeerd ontdek je ook een nieuwe dienst of product die jouw onderneming vooruit kan helpen.”

Het bijeenbrengen van ondernemers, het aanreiken van businessopportuniteiten en het stimuleren van ondernemerschap, daar draait het bij de Bedrijvencontactdagen uiteindelijk om. “Op elke editie zien we dat exposanten en bezoekers naar elkaar toegroeien en die kruisbestuiving werkt enorm inspirerend. Onrechtstreeks stimuleren we zo ook de lokale economie. Onze beurzen zie ik dan ook echt als een katalysator voor sectoroverschrijdende samenwerking.”

Bedrijvencontractdagen is een laagdrempelige manier om nieuwe zakelijke contacten te leggen.

Betaalbare en volledig ingerichte beursstand

Daarnaast zijn deze events ook een gelegenheid om op een laagdrempelige manier met potentiële klanten in contact te komen. Peter Vanbrackel: “En daar zijn veel bedrijven vandaag naar op zoek. De instapkost houden we daarom bewust laag. Zo betaal je 1650 euro voor een stand van 9 m². Dat is een all-in tarief, waarbij wij de stand volledig inrichten, inclusief wanden, verlichting, fries en naambord. We zorgen ervoor dat je met een beperkt budget jouw bedrijf op een kwaliteitsvolle manier kunt presenteren. Zo kan je je ook volledig concentreren op wat echt belangrijk is: jouw klantenrelaties verzorgen en uitbouwen.”

Redenen genoeg dus om de Bedrijvencontactdagen dit jaar niet links te laten liggen. “Geïnteresseerde exposanten kunnen nu al via onze website een stand aanvragen. Je wacht best niet te lang, want de interesse is groot. Zowel voor de editie in Antwerp Expo op 20 en 21 september, in de Mechelse Nekkerhallen op 9 en 10 oktober, de editie in de Trixxo Arena Hasselt op 25 en 26 oktober als de editie in Kortrijk Xpo op 13 en 14 december hebben we al heel wat aanvragen binnengekregen”, ­besluit Peter Vanbrackel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details