Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
“Avontuur staat centraal in ons verhaal”
Hendrik Vandermaliere (rechts), samen met de nieuwe krachten die de vestiging van The Outsider in Oudenaarde uitbouwen.

“Avontuur staat centraal in ons verhaal”

Buitensportbedrijf biedt hedendaagse outdooractiviteiten en teambuildings aan

In een tijd waarin zowat ieder bedrijf op zoek is naar verbinding met zijn personeelsleden, zijn teambuildings en groepsactiviteiten populairder dan ooit. The Outsider heeft daar een uitgebreid aanbod aan buitenactiviteiten voor: “We gaan voor een grote glimlach op je gezicht, liefst met een tikje verrukking en een streepje modder.”

“Toen we met ons verhaal zijn gestart, bestond de term buitensportbedrijf nog niet. Onze monitoren werkten ook in training, omdat er geen andere kledij bestond”, opent Hendrik Vandermaliere, de bezieler van The Outsider, met een kwinkslag. “Dat was in 1987, pas in de daaropvolgende jaren is de sector pas echt ontstaan.” 

Vandaag geldt het bedrijf nog steeds als een pionier. “Onze gemotiveerde werkkrachten houden bewust de vinger aan de pols en bekijken steeds wat er mogelijk nog kan passen binnen ons aanbod. Zo zijn we bijvoorbeeld al anderhalf jaar bezig met offroad steps, iets wat nu pas zijn ingang vindt in de sector. Hetzelfde geldt voor onze escape walk, een wandeling waarbij je – aan de hand van een tablet – een escape room tot een goed einde probeert te brengen”, aldus Vandermaliere. 

Deze vernieuwingsdrang levert resultaat op: The Outsider kan bogen op mooie groei­cijfers. “We zijn ooit begonnen met een vestiging in de Ardennen. Vandaag hebben we ook een vestiging in Oudenaarde, aan de kust, in Limburg en in Aalst. Hierdoor kunnen we bedrijven uit heel Vlaanderen een aanbod in de buurt aanbieden, met aandacht voor veiligheid en duurzaamheid.”

Dit aanbod is steeds diverser. “Dankzij onze vergaderlocaties en cateringmogelijkheden wordt het programma steeds op maat samengesteld. We merken ook dat events die in de late namiddag starten populairder worden. Centraal in ons verhaal staat de avontuurlijke laag, al wordt die – afhankelijk van de wensen van het doelpubliek – uiteenlopend ingevuld: van volkssportspelen, een graffiti workshop of laserbattle tot zelfs rafting op zee. We gaan voor een grote glimlach op je gezicht, liefst met een tikje verrukking en een streepje modder. Achteraf voorzien we steeds een moment waarbij de bezoekers op een ongedwongen manier samen kunnen zijn. Dit wordt door onze klanten erg geapprecieerd.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details