Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Atelier Sauveur bundelt expertise, passie en vakmanschap
Els Vandenborre: “We hebben jaren vakmanschap in huis dat door de kruisbestuiving tussen jong en oud nog versterkt wordt.”

Atelier Sauveur bundelt expertise, passie en vakmanschap

Van industriële toepassingen tot fijne lederwaren voor bedrijven

Atelier Sauveur produceert al 35 jaar lederen producten op maat in België. Voor bedrijven die een specifiek product nodig hebben, halen de designers en maroquiniers alles uit de kast. “We hebben alle expertise in huis om kwalitatief leder te verwerken tot authentieke, handgemaakte producten”, vertelt Els Vandenborre, die het bedrijf leidt. “Naast het B2B-maatwerk zullen we volgend jaar ook uitpakken met een eigen high-end collectie, waardoor ons aanbod dus nog ruimer zal worden.”

In 1987 werd de Corderie de Saint-Sauveur opgericht in Sint-Agatha-Berchem. Het bedrijf verhuisde in 2016 naar Aalst, maar de ervaren maroquiniers bleven aan boord. Els Vandenborre: “Dat is wat ons uniek maakt: we hebben jaren vakmanschap in huis dat door de kruisbestuiving tussen jong en oud nog versterkt wordt. We kiezen bewust voor handgenaaide producten en blijven trouw aan de oude snijtechnieken, die een mooiere afwerking geven.” 

“We kiezen bewust voor handgenaaide producten en blijven trouw aan de oude snijtechnieken.”

Het ambacht zoveel mogelijk behouden

“We automatiseren wel waar het kan om ­efficiënt te kunnen werken, maar we willen het ambacht zoveel als mogelijk behouden in onze productie”, vertelt Els. Ook duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt voor Atelier Sauveur. “Zo bieden wij zoveel ­mogelijk vegetaal gelooid leer aan. Dat is een duurdere grondstof, maar door het gebruik van chemisch gelooid leer af te bouwen, blijven we trouw aan onze waarden.”

Het Aalsterse atelier werkt enkel voor de B2B-markt. Het aanbod gaat van tafel­accessoires voor de horeca tot brillenetuis, juwelendozen of kledingboxen die worden ontworpen in nauwe samenspraak tussen de klant, designer Sofie Beys en de maroquiniers in het atelier.

Els Vandenborre: “Producten creëren met een ziel, dat is wat we het liefste doen. Met Sauveur Signature evolueren we steeds verder naar verfijnde maroquinerie. We denken mee met onze klanten zodat zij aan hun medewerkers of klanten dankzij onze producten een beleving kunnen aanbieden die esthetisch mooi is, functioneel goed en waar ze happy van worden. Daarnaast willen we onze expertise en zeker onze passie voor leder en lederbewerking delen via ­workshops.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details