Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
2022 wordt het jaar van de wederopstanding voor beurzen en events
Peter Vanbrackel (Kortrijk Xpo): “De honger naar fysieke beurzen is gigantisch.”

2022 wordt het jaar van de wederopstanding voor beurzen en events

“Stilzitten en toekijken is nooit een optie geweest”

Voor een beurzencomplex als Kortrijk Xpo was corona een nachtmerrie. Geen volk op de been, geen beurzen, geen interesse van bedrijven, een regen van annulaties, gesloten deuren. Maar met een bewonderenswaardige moed probeerde Kortrijk Xpo zichzelf opnieuw uit te vinden. 2022 moet het jaar van de wederopstanding worden.

Als ooit het boek verschijnt met de geschiedenis van Kortrijk Xpo – vroeger bekend als De Hallen van Kortrijk – dan zullen de coronajaren 2020 en 2021 daarin een aparte plaats opeisen. “Wat in maart 2020 begon als een storm in een glas water, bleek al snel een heus tsunami”, zegt Peter Vanbrackel namens Kortrijk Xpo. “Eerst probeerden we nog beurzen te verplaatsen, maar snel realiseerden we ons dat ze zonder meer geannuleerd zouden worden. Maar crisissen zijn ook uitdagingen. Bij de pakken blijven zitten, is bij ons nooit een optie geweest, dus hebben we van de nood een deugd gemaakt. In 2021 werden de eerste hybride en digitale beurzen georganiseerd. Toch werd snel duidelijk dat iedereen het fysieke contact miste.”

Eind 2021 kon Kortrijk Xpo onder strikte sanitaire voorwaarden opnieuw klassieke beurzen programmeren zoals Interpom voor de aardappelindustrie. “Wat ons daarbij vooral is opgevallen, is dat het aantal exposanten en bezoekers terug op het niveau was van de hoogdagen van weleer, maar dat de kwaliteit van het aanbod en van het publiek erop vooruitgegaan is”, zegt Peter Vanbrackel. “Dat is een opsteker.”

2022 moet het jaar van de wedergeboorte worden voor Kortrijk Xpo, dat intussen ook geïnvesteerd heeft in een state-of-the-art verluchtingsinstallatie. “De honger naar fysieke beurzen is nu gigantisch, stellen we dagelijks vast”, zegt Vanbrackel. “Er staan in de lente drie hoogvliegers op de agenda: Tavola, de Bedrijvencontactdagen en de beurs Infopol Xpo112. In het najaar pakken we ook uit met een primeur in het nieuwe beursgebouw in Brugge, waar we samen met Voka voor de eerste keer de Bedrijvencontactdagen zullen organiseren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details