Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Wanneer industriebouw kinderspel wordt
Het gloednieuwe winkelpand van Babycompany is voorzien van grote glaspartijen, wat voor veel natuurlijke lichtinval zorgt.

Wanneer industriebouw kinderspel wordt

Al 18 jaar lang is Beeuwsaert Construct actief in de industrie- en agrobouw. Met ruim 160 bouwprojecten per jaar is het orderboekje goed gevuld. Vanuit het West-Vlaamse Ledegem werken 160 medewerkers samen met circa 200 onderaannemers om de vastgoeddromen van klanten waar te maken. Babycompany, dat in november 2021 verhuisde naar een splinternieuw gebouw in Roeselare, is een tevreden klant.

Beeuwsaert Construct werd in 2004 opgericht door Jeroen Beeuwsaert, samen met zijn achterneef Didier. Sindsdien heeft het bouwbedrijf een mooi groeiparcours afgelegd, met knappe realisaties in de industriebouw. Zoals onder meer toonzalen, kantoren, hoogbouwmagazijnen, productiegebouwen en winkelcomplexen en realisaties in de agrobouw. Het bedrijf is actief in heel België, maar ook in Noord-Frankrijk en Zuid-Nederland.

In de zomer van 2020 klopten Steven ­Deckmyn en Lies Guillemont van de babywinkel Babycompany bij Jeroen aan. Omdat deze snelgroeiende zaak, gespecialiseerd in geboortelijsten en allerhande artikelen voor kinderen van 0 tot 6 jaar, bijna letterlijk uit haar voegen barstte, drong een verhuis naar een nieuw kantoor- en winkelpand in Roeselare zich op. Beeuwsaert Construct nam deze uitdaging graag aan.

De aluminium lamellen veranderen van kleur volgens de rijrichting op de openbare weg.

Geen klassieke industriebouw

Al tijdens de verkennende gesprekken werd duidelijk dat Steven en Lies van dit bouwproject hun levenswerk wilden maken. “We wilden een modern en strak gebouw met veel lichtinval, een open belevingsruimte en originele architecturale accenten. Geen klassieke industriebouw dus, maar wel een piekfijn afgewerkt pand met slimme digitale toepassingen én een aangename werk- en winkelbeleving.”

Een kolfje naar de hand van het team van Jeroen Beeuwsaert: “Omdat ik Steven al vele jaren ken, verliepen de eerste gesprekken in een toffe, informele sfeer. We gingen graag in op de vraag om langs de rijksweg in Roeselare een nieuwe winkel te bouwen. Op een terrein van 2500 m² kregen we de kans om een toekomstbestendig pand te bouwen met een grondoppervlakte van in totaal 1300 m², waarvan de helft voorzien is van een extra verdieping.” Steven vult aan: “Ons vorig winkelpand was ‘slechts’ 450 m² groot. We keken dus enorm uit naar het moment waarop onze droom werkelijkheid zou worden.” 

Razendsnelle oplevering

De verkennende gesprekken tussen ­Beeuwsaert Construct en Babycompany werden eind 2020 afgerond. In maart 2021 startten de funderingswerken. “Jammer genoeg verloren we enkele maanden met administratieve beslommeringen over de bouwvergunning. Maar dat obstakel belette ons uiteraard niet om samen met het team van Jeroen door te zetten”, aldus Steven Deckmyn. 

Ook Beeuwsaert Construct werd geconfronteerd met de nodige uitdagingen. Jeroen: “Het tekort aan grondstoffen en bouwmaterialen zorgde soms voor de nodige kopzorgen. Ook prijsstijgingen in onze sector waren – en zijn nog steeds – een factor om rekening mee te houden. Toch slaagden we erin om het pand in oktober 2021 op te leveren, amper zeven maanden na de eerste spadesteek. Op die manier konden Steven, Lies en hun drie winkelmedewerkers al begin november vorig jaar de champagnekurken laten knallen.” 

Het gebouw oogt modern en strak, met ruime parkeermogelijkheden voor winkelende klanten.

Sleutel op de deur

Steven en Lies hebben niets dan lof over de samenwerking met Beeuwsaert Construct. Ze zijn erg enthousiast over de aanpak van het hele team, van calculatoren tot aannemers. “De medewerkers van Beeuwsaert Construct leveren topkwaliteit af. Ze denken proactief mee over de best mogelijke bouwoplossingen en bijhorende afwerking, zoals bijvoorbeeld een poort die perfect in hout afgewerkt is. We hebben in onze nieuwe winkel ook een grote belevingsruimte voorzien, waarin onze klanten zowel fysiek als digitaal onze producten kunnen ontdekken. En vandaag beschikken we over heel wat stockageruimte en moderne kantoren, wat ons werk er alleen maar aangenamer en efficiënter op maakt. We zijn klaar voor de toekomst!”

Jeroen geeft nog enkele voorbeelden: “Het gebouw heeft twee goed zichtbare façades, die voorzien zijn van grote glaspartijen. We hebben deze gecombineerd met aluminium lamellen die van kleur veranderen volgens de rijrichting op de rijksweg in Roeselare. En ook: de panelen van het winkelpand, die uit cellenbeton bestaan, hebben we voorzien van de nodige isolatie en een afwerking met crêpe aan de buitenzijde en met gyproc aan de binnenzijde, zodat er geen voegen van de betonpanelen zichtbaar zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details