Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
“Veel meer vraag naar cyberverzekeringen bij ondernemers”
Q&O verzekeringen wordt vandaag geleid door Ludo Orens, Stefanie Clement en Lieven Valcke: “Onze onafhankelijkheid laat toe om de beste oplossing te zoeken op de markt, op maat van de noden van een onderneming.”

“Veel meer vraag naar cyberverzekeringen bij ondernemers”

Gespecialiseerd advies is een noodzaak

Verzekeringen is een complexe materie en de verzekeringsmarkt evolueert voortdurend. Om de bedrijfsrisico’s op de juiste manier in te dekken, is het nuttig een specialist, die de materie volledig beheerst, om raad te vragen. Q&O Verzekeringen uit Waregem is een betrouwbare partner voor ondernemers die onafhankelijk advies willen over risicobeheersing, verzekering en schaderegeling. De vraag naar cyberverzekeringen zit alvast in de lift.

Begin jaren 80 werd Q&O Verzekeringen opgericht als onafhankelijke B2B-verzekeringsmakelaar door Edmond Quintin & Ludo Orens. Hun familienamen dienden als inspiratie voor de bedrijfsnaam. Ondertussen staan Ludo Orens, Stefanie Clement en Lieven Valcke aan het roer van Q&O. De letters verwijzen nu naar ‘Qualified & ­Outstanding’. Samen leidt het trio een team van 70 verzekeringsexperten.

“Q&O heeft vanaf de start een sterke service als uitgangspunt genomen. Mond-aan-mond-reclame verklaart dan ook de mooie jaarlijkse groei. Klanten blijven ons trouw. We blijven inzetten op service en staan onze klanten steeds met raad en daad bij, ongeacht de uitdagingen van het moment die ons voorgeschoteld worden”, aldus gedelegeerd bestuurder Stefanie Clement. 

“Als onafhankelijke, gespecialiseerde makelaar hebben we toegang tot het aanbod van heel wat verzekeringsmaatschappijen, in tegenstelling tot een verzekeringsagent die afhankelijk is van de specifieke verzekeringsmaatschappij waar hij voor werkt. Die onafhankelijkheid laat toe om de beste oplossing te zoeken op de markt, op maat van de noden van een onderneming.” 

Q&O Verzekeringen is gevestigd in Waregem.

Toenemende trends 

Zowel bij verzekeringsmaatschappijen als -makelaars is er dezer dagen een enorme consolidatie. Zo nam Q&O Verzekeringen in april het verzekeringskantoor Pauwels-Maes uit Torhout over. Met de overname verstevigt het bedrijf zijn positie in de top van België als gespecialiseerd verzekeringsmakelaar voor ondernemingen.  

“Deze schaalvergroting laat ons toe verder te specialiseren en biedt de mogelijkheid om onze klanten, die ook groeien en internationaliseren, nog beter te adviseren”, vertelt Lieven Valcke, mede-gedelegeerd bestuurder bij Q&O Verzekeringen. De specialisatie is geen overbodige luxe, want het domein van bedrijfsverzekeringen zit in volle evolutie. 

Bedrijven en ondernemers komen bijvoorbeeld steeds vaker aankloppen om zich te verzekeren tegen cyberincidenten. Vandaag is immers elke onderneming een potentieel doelwit. De kosten van een cyberincident, zoals hacking of CEO-fraude, lopen hoog op, maar een goede verzekering kan daarbij helpen. “Met een cyberverzekering dek je zowel je eigen verlies als de aansprakelijkheid tegenover derden. Daarnaast bieden we ook afzonderlijke fraudeoplossingen voor zaken die niet gedekt worden in een klassieke ­cyberpolis”, stelt Lieven. 

​“We bieden ook afzonderlijke fraudeoplossingen voor zaken die niet gedekt worden in een klassieke cyberverzekering.”

Stijgende vraag advies en verzekeringen 

Een ander hot topic is de groepsverzekering, een vaak gebruikt extralegaal voordeel voor medewerkers. Daarop moet de werkgever een jaarlijks minimum rendement van 1,75%. Garanderen. Maar heel wat verzekeringsmaatschappijen bieden een veel lager rendement, als gevolg van de lage langetermijnrente.  

Stefanie Clement: “Dit betekent dus dat de werkgever het verschil moet bijpassen. Gelet op de stijging van heel wat andere kosten voor bedrijven, is dat geen goed nieuws. Bij Q&O Verzekeringen stellen we daarom onder meer tak23-producten voor als invulling van de groepsverzekeringen. We bekijken in functie van elke klant wat de aangewezen ­oplossing is.” 

Tot slot verwijst ze nog naar een andere trend: “We merken dat het veel complexer geworden is wanneer er schade tussen verschillende partijen optreedt. Waar vroeger eerder gekeken werd naar een pragmatische oplossing om snel weer vooruit te kunnen, wordt nu alles uit de kast gehaald om het eigen gelijk te halen. Deze trend doet de nood aan een goede makelaar toenemen”, voegt Stefanie Clement toe. “Een goede makelaar zal het dossier proactief beheren en, zeker bij schadedossiers, zijn stempel drukken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details