Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
“Smart Lions zorgt voor minder administratie en meer efficiëntie bij opleidingsbedrijven”
Van links naar rechts: Cedric Gordon, Stijn Blomme en Olivier De Grande.

“Smart Lions zorgt voor minder administratie en meer efficiëntie bij opleidingsbedrijven”

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar na twee jaar onderzoek en ontwikkeling is het zover en ziet ‘Smart Lions’, het nieuwe IT-bedrijf van Stijn Blomme, het levenslicht. Met ‘Smart Lions’ richt Stijn zijn pijlen op de vele opleidingsbedrijven die op zoek zijn naar een manier om hun administratieve processen te vereenvoudigen. “De vraag naar kwalitatieve opleidingen is nog nooit zo groot geweest, maar veel bedrijven hebben het vandaag moeilijk om de marktvraag te volgen. Met ons platform halen we de druk weg bij de secretariaten waardoor ze zich volledig kunnen focussen op hun corebusiness”, stelt Stijn Blomme. 

De arbeidsmarkt wordt gekenmerkt door een structurele krapte en snel wijzigende behoeftes inzake skills en competenties. Leren wordt simpelweg het nieuwe rekruteren, waardoor de vraag naar vorming en opleiding alleen maar toeneemt. Daarmee gepaard gaand stijgt ook het aantal bedrijven die opleiding en vorming aanbieden. In België alleen al zouden er naar schatting 10.000 opleidingsbedrijven actief zijn. “Het is een vrij grote en sterk gediversifieerde sector met bedrijven die allemaal op een zo efficiënt mogelijk manier willen werken. Dat is vandaag een grote uitdaging, want de administratieve druk is bij de secretariaten van die bedrijven vaak beklemmend hoog”, stelt Stijn Blomme.

Veelzijdig karakter

Maandenlang volgde Stijn van nabij hoe die secretariaten hun administratie verwerken. “En dat was een eye-opener. Zo is in vele gevallen de registratie en accreditatie van deelnemers niet gedigitaliseerd en gebeurt de facturatie naar klanten nog manueel. Dat vraagt personeelsinzet, is tijdrovend en moet gewoon beter, vonden we. Alleen, digitaliseer je die processen niet van vandaag op morgen. Er zijn immers verschillende parameters en variabelen waar je rekening mee dient te houden. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat een cursist doorheen zijn traject plots zijn opleiding wil beëindigen of beslist hij om tijdens zijn traject een andere module te volgen.”

Wie die processen dus wil digitaliseren, heeft dus nood aan een flexibel platform. “En dat platform brengen we dus vandaag op de markt onder de naam ‘Smart Lions’”, gaat Stijn verder. “’Smart Lions’ is een enorm veelzijdige tool, die de informatie en opleidingsgeschiedenis van alle cursisten in een centrale database bundelt, maar ook automatisch mails, creditnota’s, facturen en attesten kan versturen. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, maar bovenal biedt ‘Smart Lions’ een efficiënte oplossing die voor minder workload bij de secretariaten van opleidingsverstrekkers zal zorgen.”

Een markt met veel potentieel

Hoewel ‘Smart Lions’ nu pas gelanceerd wordt, konden in een testfase wel al een aantal organisaties, zoals het Korzybski Instituut, Vemehak, KennisAteliers, het Rail Competence Center en Act Now, kennismaken met het platform. “Zij reageren alvast enthousiast en dat sterkt me in het geloof dat er voor ons product ook een markt is. Bovendien is ‘Smart Lions’ niet enkel voor deze vormings- en opleidingscentra interessant, ook werkgevers en HR-managers kunnen het gebruiken, bijvoorbeeld als training management module om meer inzicht te krijgen in de opleidingen van werknemers. Hoe dan ook zijn we met ons team klaar om na 15 jaar Webdoos dit nieuwe hoofdstuk te schrijven en van ‘Smart Lions’ een succes te maken”, aldus Stijn Blomme. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details