Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
“Persoonlijke service en veiligheid zit in ons DNA”
Recent lanceerde Volvo de EX90, die de volledig elektrische vervanger van de XC90 SUV wordt.

“Persoonlijke service en veiligheid zit in ons DNA”

SUV’s zijn hot. Dat hebben ze te danken aan hun uitstraling en de vele praktische voordelen. Vooral de in Gent geproduceerde Volvo XC40 is aan een opmars bezig en is nu het tweede meest verkochte automodel in Vlaanderen. “Niet verwonderlijk, want deze SUV is veelzijdig en ontworpen met zorg voor onze planeet. Daar hechten wij en onze klanten vandaag, meer dan ooit, belang aan”, stelt Maria Mortier, zaakvoerder van Automobilia.

Onlangs introduceerde Volvo de C40 & XC40 pure electric. De productie van de modellen werd toegewezen aan Volvo Car Gent en is een belangrijke mijlpaal in de ambitie van de autobouwer om zijn CO2-voetafdruk te verlagen. Maria Mortier: “We zijn dan ook trots dat Volvo Cars van het label EcoVadis de hoogste score gekregen heeft voor zijn duurzaamheidsprestaties. De Platinum-erkenning bewijst nog maar eens dat duurzaamheid voor Volvo Cars even belangrijk is als veiligheid en de hoogste prioriteit krijgt.”

Actieradius van 534 km

De toekomst van de elektrische Volvo-modellen krijgt meer en meer vorm. Zo heeft Volvo een upgrade op de Volvo C40 en XC40 doorgevoerd met enkele aangename verrassingen. ”Vooral de toegenomen actieradius van 534 kilometer wordt gesmaakt, want het rijbereik is en blijft een van de voornaamste bezorgdheden van onze klanten. Onze modellen scoren op dat vlak dus steeds beter. En ze worden bovendien nog eens in België gemaakt.”

Het is dus niet verwonderlijk dat steeds meer particulieren en bedrijven de omslag naar elektrisch rijden maken. “Dat heeft niet alleen te maken met de fiscale regels die steeds wijzigen. De consument zelf is vragende partij om te vergroenen en net dat trekt bedrijven over de streep. Veel werkgevers zitten wel nog met vragen”, weet Maria Mortier. “Reden te meer om deskundig advies in te winnen bij een van onze medewerkers. Zij zorgen dat je een inzicht krijgt in de total cost of ownership (TCO) en nooit voor verrassingen komt te staan.”

Daardoor heeft Automobilia ook een streepje voor op de concurrentie. “Met onze kennis over elektrische wagens maken we elke dag voor onze klanten het verschil. Niet toevallig werd de C40 Recharge ook uitgeroepen tot ‘Electric Vehicle Of The Year’ en met de Volvo EX90, die recent gelanceerd werd, zetten we onze duurzaamheidsambitie nog eens extra in de verf”, aldus Maria Mortier.

Auteur Peter Verhelst maakte een testrit met de XC40 Recharge en was meteen verkocht.

Auteur Peter Verhelst vertrouwt al jaren op Volvo

In 2013 reed Peter Verhelst bij het inhalen over het wiel van een vrachtwagen. Hij ging drie keer over de kop, en overleefde wonderbaarlijk. “Ik heb mijn leven te danken aan Volvo en het is ongelooflijk dat ik ongeschonden uit de crash kwam. Vandaag, 10 jaar later, maak ik kennis met de XC40 Recharge. En toegegeven: ik ben erg onder de indruk”, stelt Peter Verhelst.

Niet alleen is de wagen betrouwbaar, ook het Scandinavische design is een absolute troef. “Het interieur oogt strak en modern. Daarnaast rijdt de wagen enorm comfortabel. Dat komt mede dankzij de ‘One Pedal Drive’, waarbij ik met één pedaal zowel kan accelereren als remmen. Rijden wordt daardoor eenvoudig en intuïtief. Bovendien worden de batterijen tijdens het rijden ook opgeladen en slijten de remmen minder snel, wat resulteert in lagere onderhoudskosten.”

De wagen zit ook boordevol snufjes. Alle infotainment heeft Peter binnen handbereik. ­“Google Assistant is standaard ingebouwd en met het navigatiesysteem weet ik perfect hoeveel rijbereik de wagen nog heeft. Tenslotte garandeert de stuurwielbediening en spraakbesturing de combinatie van veiligheid en connectiviteit tijdens mijn rit.”

Boek nu een testrit met een XC40 via automobilia.be/testrit of neem contact op met uw Automobilia-verdeler.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details