Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Nog steeds veel vragen over elektrisch rijden
Christophe Devisch en Jan Deckmyn hebben samen de leiding van de vestigingen in Eernegem, Brugge, Oostkamp en Veurne.

Nog steeds veel vragen over elektrisch rijden

“Wij laten onze klanten de toekomst in rijden” 

Met Christophe Devisch is het familiale garagebedrijf Devisch vandaag aan de vijfde generatie toe. Alles begon in 1903, toen François Devisch een garage startte in Eernegem. Vandaag heeft het bedrijf vijf vestigingen in West-Vlaanderen. “We blijven trouw aan de familiale waarden. Topkwaliteit en service: daar gaan we al 120 jaar voor. We willen dat klanten bij ons buitenrijden met de perfecte auto”, vertelt algemeen directeur Jan Deckmyn.

Vijf generaties, evenveel vestigingen

Met drie Hyundai-garages in Eernegem, Oostkamp en Veurne, een MG Brandstore in Brugge en een CarMarkt Center in -Oostende, gespecialiseerd in kwalitatieve occasie- en exportwagens, is Garage Devisch stevig verankerd in West-Vlaanderen. “Naast Hyundai en MG zijn we ook verdeler van de 100% elektrische bestelwagens van Maxus. Die zijn zeer onderhoudsvriendelijk en bieden een gegarandeerde ROI, minstens vergelijkbaar met camionettes op brandstof”, vertelt Jan Deckmyn. 

Sinds maart 2023 neemt hij samen met Christophe Devisch, lid van de vijfde generatie, de leiding over de vestigingen in Eernegem, Brugge, Oostkamp en Veurne. “Meer dan ooit gaan economie en ecologie hand in hand, dus dit is een slimme investering voor bedrijven. We merken dat er de laatste tijd steeds meer vraag naar is: bedrijven hebben duurzaam ondernemen duidelijk op hun prioriteitenlijst staan.”

Door de overname van de Torhoutse Garage Decleir in 2022 verdeelt de familiale groep ook de merken Renault en Dacia. “We kunnen nu een breed gamma bieden aan onze klanten, van compacte personenwagens tot grote bestelwagens. De focus ligt op betaalbare en toegankelijke merken, want we willen zoveel mogelijk mensen helpen om de perfecte wagen te vinden”, vertelt Jan Deckmyn.

Christophe Devisch, lid van de vijfde generatie van het familiale garagebedrijf.

Switch naar elektrisch rijden

Garage Devisch merkt dat klanten met veel vragen zitten over elektrisch rijden. “Het is complex en velen zien door de bomen het bos niet meer. We willen er voor hen zijn met transparante informatie. Ons salesteam is opgeleid in autofiscaliteit, zodat ze deskundig advies kunnen geven over zaken als CO2-uitstoot, total cost of ownership en fiscale aftrekbaarheid. Momenteel zijn het vooral bedrijven en zelfstandigen die de switch maken naar elektrisch rijden, door de verandering van de fiscale regels.”

Voor veel particulieren is elektrisch rijden momenteel nog prijzig. “Wij hebben met MG betaalbare, comfortabele elektrische wagens in ons gamma. En ik verwacht dat de markt de komende tijd verder zal evolueren, waardoor elektrisch rijden interessanter zal worden voor particulieren. Wij willen alleszins een partner zijn voor onze klanten in hun omschakeling naar de mobiliteit van de toekomst. Zo installeren we ook laadpalen, zodat ze bij ons terecht kunnen voor een volledige mobiliteitsoplossing”, aldus Jan Deckmyn.

Klaar voor de toekomst

De algemeen directeur is verheugd om bij te dragen aan de verdere groei van het familiebedrijf. “Samen met ons team willen we de hoogste kwaliteit en service blijven bieden aan onze klanten en onze positie in de markt versterken. Voor veel mensen staat hun auto gelijk aan hun vrijheid, ze kunnen niet zonder. Al vijf generaties lang helpen wij West-Vlamingen aan een nieuwe wagen, en we willen dat blijven doen. Bij Garage Devisch geloven we 100% in de mobiliteit van morgen. En we geloven dat onze sterke merken het mogelijk maken om al onze klanten te bedienen, zodat ze bij ons kunnen buitenrijden om hun toekomst binnen te rijden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details