Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Luxehorloges en -juwelen blijven booming business
“Om de juiste keuze te maken uit het grote aanbod, blijft face-to-face advies ontzettend belangrijk”, weet het team van Juweliers Nys.

Luxehorloges en -juwelen blijven booming business

“Mensen houden ervan zichzelf te verwennen met iets moois”

Met een brede waaier aan prachtige horloges, oogstrelende juwelen en stijlvolle accessoires groeide Juweliers Nys sinds 1946 uit tot een vaste waarde in Kortrijk. “Op drie adressen in de stad bieden we een indrukwekkende lijst topmerken aan. Bij ons komt iedereen aan haar of zijn trekken”, vertellen zaakvoerders Sylvie en Kristof Nys.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog gaf Albert Nys in de Groeningestad het startschot voor wat een bloeiende familietraditie zou worden. In de Leiestraat opende hij in 1946 ‘Het huis van het uurwerk’, een bescheiden winkel waar hij horloges en kleine juwelen verkocht samen met zijn vrouw Jenny. Nadat Marc, de oudste van hun drie zonen, de zaak in 1978 had overgenomen met zijn echtgenote ­Charlotte, groeide die uit tot een vaste waarde voor horloges en juwelen in Kortrijk. 

Tien jaar later kwam er een tweede winkel bij, waardoor het gamma opgesplitst kon worden in ‘instap’ en ‘standing’ modellen. Beide winkels werden in 2017 samen gebracht in één gerenoveerd pand in de Korte Steenstraat. Bij ‘Nys Boutique’ ontdekken klanten vandaag de tijdloze elegantie van grote labels zoals Hermès, Tudor en Baume & Mercier.

Juweliers Nys draagt het label ‘Best Jewellers’, een erkenning voor het feit dat ze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Toonaangevende merken en collecties

In de Lange Steenstraat vinden we vandaag de tweede winkel van Juweliers Nys. Die bevindt zich in Huize Ghellinck, een gerestaureerde patriciërswoning met een luxueuze uitstraling die bij het topsegment past. Bij ‘Nys Exclusive’ worden vooral exclusieve juwelen en uurwerken verkocht van topmerken als Rolex, Breitling, Omega, Pasquale Bruni, Messika en Chopard. Sinds 2010 is er ook een derde winkel van Juweliers Nys in de Kortrijkse binnenstad. Het trendy en jeugdige concept van ‘Twist by Nys’ bleek een schot in de roos.

In 2011 kwam de leiding van het familiebedrijf in handen van Kristof en Sylvie Nys, de kinderen van Marc en Charlotte. Sinds de derde generatie aan het roer staat, worden er steeds meer prestigieuze en toonaangevende merken en collecties aangeboden. “Met onze drie winkels spreken we een breed doelpubliek aan. Van hip en trendy tot tijdloos elegant en luxueus: bij ons vindt iedereen die op zoek is naar een horloge, juweel of accessoire zijn of haar gading”, vertelt Kristof Nys.

Juweliers Nys draagt het label ‘Best Jewellers’, een erkenning voor het feit dat ze voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Prestigieus kwaliteitslabel

Juweliers Nys is lid van Ars Nobilis vzw, de Hoge Raad voor Juwelen en Uurwerken. “Met trots dragen we het label ‘Best Jewellers’, een erkenning voor het feit dat we voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen van de Belgische juweel- en uurwerkindustrie”, licht Sylvie Nys toe. “Het betekent dat klanten in alle vertrouwen een juweel of horloge bij ons kunnen aankopen of laten herstellen.”

Ondanks de barre economische tijden merken de zaakvoerders dat er veel interesse blijft in luxueuze horloges en juwelen, ook bij de jongere generatie. “Luxe blijft booming. Zeker sinds de coronacrisis houden mensen ervan zichzelf te verwennen met iets moois. Ze investeren in unieke en tijdloze stukken waar ze lang van kunnen genieten, en die ze bij voorkeur kunnen doorgeven aan de volgende generaties. Daarvoor komen ze met plezier naar een van onze winkels, ook al kan je vandaag alles makkelijk online kopen.” 

“In een tijd waar er zoveel prikkels op ons afkomen en het moeilijk is om de juiste keuze te maken uit het grote aanbod, blijven face-to-face advies en producten effectief kunnen zien en voelen ontzettend belangrijk. Daarom breiden we binnenkort onze luxewinkel Nys Exclusive uit: het pand in de Lange ­Steenstraat wordt drie keer zo groot. Hiermee zullen we de klanten een nog exclusievere beleving kunnen bieden en de prestigieuze familietraditie naar het allerhoogste niveau tillen”, besluiten Sylvie en Kristof.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details