Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Uniek 5-sterren boetiekhotel in hartje Brugge
Al 30 jaar doen Isabelle en Johan er alles aan om het de hotelgasten naar hun zin te maken.

Uniek 5-sterren boetiekhotel in hartje Brugge

Boetiekhotel in hartje Brugge viert 30ste verjaardag

Hotel Heritage in Brugge blaast dit jaar 30 kaarsjes uit. De afgelopen jaren viel het 5-sterren boetiekhotel, dat deel uitmaakt van het wereldwijde Relais & Châteaux luxehotelnetwerk, liefst 9 keer in de prijzen. Zo werd het in 2019 bekroond tot ‘meest romantische hotel ter wereld’. Het is niet alleen de perfecte plek voor een romantische getaway of een weekendje weg, maar ook voor kleinschalige business meetings.

Johan Creytens en Isabelle Declercq leerden elkaar kennen in 1991 en hadden dezelfde droom: een eigen zaak starten. Twee jaar later werden ze op slag verliefd op het neoclassicistische gebouw waar sinds de 14de eeuw de ‘Brugse Bank’ gevestigd was. Ze bouwden het indrukwekkende pand, in 1869 ontworpen door de architect Louis Delacenserie, om tot een 3-sterren boetiekhotel. Vier jaar later mochten ze al 4 sterren voor de deur hangen. In 2013 onderging het gebouw een grondige renovatie, om in 2020 bekroond te worden met een vijfde ster. “We zijn een van de vijf Vlaamse hotels die de hoogste kwalificatie kregen”, klinkt het bij de eigenaars.

Hotel Heritage ligt centraal in het historische centrum van Brugge.

Hotel Heritage telt vandaag 22 hotelkamers en -suites, die voorzien zijn van alle modern comfort. Handgemaakte Nilson-bedden met hoogwaardig beddengoed, vers seizoensfruit en mineraalwater op de kamer, duurzame schoonheidsproducten van Sothys: enkel het beste is goed genoeg om het de gasten naar hun zin te maken. In Hotel Heritage is ook een wellness aanwezig. “We vinden het belangrijk dat mensen zich goed voelen bij ons en dat ze hun fitnessroutine kunnen onderhouden. Onze fitness bevindt zich in de 14de-eeuwse kelder en is 24 uur per dag open”, licht Johan Creytens toe.

Gastronomisch genieten

In het gastronomisch restaurant Le ­Mystique staat chef-kok Raoul De Koning klaar om de smaakpapillen van de gasten te verwennen. De topchef combineert de beste lokale ingrediënten met wereldse smaken tot verfijnde culinaire creaties. “In Brugge zijn er maar drie hotels met een eigen restaurant, dus dat maakt ons uniek”, zegt Johan Creytens. “De gasten worden uiteraard ook verwend met een royaal ontbijtbuffet om de dag goed te starten.”

In restaurant Le Mystique kunnen de hotelgasten heerlijk gastronomisch genieten.

Bedrijfsmeetings

Door de ligging in het hart van Brugge en de hedendaagse en verfijnde inrichting is Hotel Heritage een unieke locatie voor kleinschalige bedrijfsmeetings. “Onze meetingruimte is uitgerust met de nieuwste vergadertechnologie en beschikt over draadloos internet. We hebben een private parkeergarage met valet service. Bovendien is ons hotel gelegen in de buurt van vergaderlocaties zoals het Concertgebouw en het nieuwe Beurs-, ­Meeting- en Congrescentrum Brugge (BMCC). Indien gewenst, staan we in voor het transport van onze gasten naar deze plekken”, aldus ­Johan Creytens.

De 22 hotelkamers en -suites van Hotel Heritage zijn voorzien van alle modern comfort.

Ecologische verantwoordelijkheidszin

“Al jaren betrekken we met Hotel Heritage onze medewerkers en gasten bij ons gemeenschappelijk doel: de planeet beschermen. Net als de andere hotels in het Relais & Châteaux netwerk zetten we 100% in op duurzaam toerisme.” Voor zijn doorgedreven ecologische inspanningen behaalde Hotel Heritage voor het 7de jaar op rij het Green Key certificaat, een ecolabel dat al werd toegekend aan ongeveer 2400 hotels in 48 landen over de hele wereld.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details