Hét toonaangevende zakenplatform voor Vlaanderen
Centrum van Oostkamp krijgt innovatief staaltje toparchitectuur
Michiel Christiaens: “Dit project luidt tegelijk voor ons een nieuw hoofdstuk in.”

Centrum van Oostkamp krijgt innovatief staaltje toparchitectuur

“Een staaltje toparchitectuur, maar ook een emotioneel eerbetoon”

Binnen twee jaar zal het centrum van Oostkamp een compleet nieuwe aanblik hebben. De eyecatcher wordt de vernieuwde Schooldreef, die als autoluwe ontmoetingsplaats wordt heringericht. Op de hoek van de straat verrijst tegen de zomer van 2025 ook een hedendaags complex. “Residentie ‘ECho’ wordt een architecturale parel met oog voor duurzaamheid en groen”, stelt Michiel Christiaens van Christiaens Projects.

In de Schooldreef in Oostkamp heerst veel bedrijvigheid, want op de hoek van de straat is Bouwonderneming Christiaens bezig met de bouw van de nieuwe residentie ‘ECho’, die ruimte zal bieden aan 17 appartementen, 4 handelszaken en een ondergrondse parking. “Deze residentie staat symbool voor het wonen van de toekomst. Zo is het hele gebouw energiezuinig geconcipieerd, met groene geveltuinen en zonnepanelen. De geveltuinen zorgen voor betere isolatie en geluidsabsorptie en hebben een koelende functie in de zomer. Alle dakappartementen zijn ook aangesloten op een warmtepomp­systeem”, stelt Michiel Christiaens.

Residentie ‘ECho’ zal ruimte bieden aan 17 appartementen, 4 handelszaken en een ondergrondse parking.

Publieke parking

Het gemeentebestuur is nauw betrokken bij het project op deze centraal gelegen locatie. Het zal twee ondergrondse niveaus aankopen om ze als publieke parking ter beschikking te stellen. Op die manier blijft de kern van Oostkamp bereikbaar, maar komen er minder wagens in het straatbeeld. Verwacht wordt dat de parking in de zomer van 2024 in gebruik kan worden genomen. 

​Voor Christiaens Bouwonderneming is dit alvast een bijzonder project. “Mijn vader, Eddy Christiaens, was één van de eerste slachtoffers van de coronapandemie en in de naam ‘ECho’ zitten zijn initialen verwerkt. Het project moet een eerbetoon worden aan zijn werk. Hij wou een project realiseren waarmee hij zijn bedrijf op de kaart zou kunnen zetten. En nu hij er niet meer is, doen wij er alles aan om die droom waar te maken. Tegelijk luidt dit project voor ons bedrijf een nieuw hoofdstuk in waarin we duurzame groei vooropstellen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details